Service-Engineer David: ‘Deze baan is enorm veelzijdig’
Hoe is het om bij Eqraft te werken? Er is niemand die die vraag beter kan beantwoorden dan onze teamleden zelf. Service Engineer David Oosterhuis (1998) vertelt hoe hij bij ons terechtkwam en hoe hij zich de afgelopen anderhalf jaar heeft ontwikkeld.
Hoe ben je bij Eqraft terechtgekomen?
Na mijn afstuderen in Industrial Engineering & Management zocht ik een bedrijf waar ik mijn technische kennis kon toepassen en me verder kon ontwikkelen. Ik kwam via een detacheringsbureau in contact met Eqraft. Het bedrijf was op zoek naar een Mechanical Engineer en de vacature sprak me direct aan. Tijdens de gesprekken klikte het en eind 2023 startte ik in die functie. Ik was verantwoordelijk voor het gedetailleerd uittekenen van machines in CAD software. Dat was ontzettend leerzaam en interessant.
Waarom koos je voor een baan bij Eqraft?
Als werknemer kun je bij Eqraft echt een verschil maken. Dat sprak me aan, naast de ambitieuze projecten en de informele werksfeer. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om mijn vaardigheden in de praktijk te brengen via stageprojecten bij gerenommeerde bedrijven als Stork en Philips. Dat was leerzaam, maar bij zulke bedrijven voel je je af en toe een klein radertje in een grote machine, het resultaat van je werk is vaak niet direct zichtbaar. Bij Eqraft heeft mijn werk direct resultaat. Tegelijkertijd zijn we groot genoeg om aan mooie, uitdagende projecten te werken.
Inmiddels ben je doorgegroeid naar de rol van Service Engineer. Hoe is dat zo gekomen?
Na een poosje ervaring op gedaan te hebben was ik klaar voor een rol met meer dynamiek: zo leek het me leuk meer klanten te spreken en buitendienstmonteurs te ondersteunen. Gelukkig gaf Eqraft me de kans om intern door te groeien. Ik had interesse in de functie van Service Engineer, die beter aansluit bij mijn wens om praktische problemen op te lossen. Na een gesprek met Rianne van HR kon ik de overstap maken. In deze nieuwe rol bedenk ik oplossingen voor problemen van klanten. Die teken ik uit zodat de monteurs ermee aan de slag kunnen. Het is een enorm veelzijdige baan: je weet nooit welke uitdagingen je die dag te wachten staan. Er is veel ruimte om me te ontwikkelen, dat spreekt me aan.
Wat voor soort problemen los je dan op als Service Engineer?
Een concreet voorbeeld van een probleem dat ik onlangs heb opgelost, is een sorteerband voor uien die scheef liep en daardoor aan één kant sneller sleet. Na analyse bleek dat de afschuivers, die de uien van de band laten glijden, allemaal aan één kant zaten. Ik heb een ontwerp gemaakt waarbij de afschuivers aan beide kanten van de band worden geplaatst, waardoor de band gelijkmatig belast wordt en slijtage minder wordt.
Hoe is de bedrijfscultuur bij Eqraft?
Eqraft is een fijne werkgever. De platte organisatiestructuur en open communicatie zorgen ervoor dat iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. De bedrijfscultuur is nuchter. In de toekomst zou ik me graag verder ontwikkelen op het gebied van PLC-programmering en elektrotechniek, vooral om een nog completere Service Engineer te worden. Eqraft stimuleert mijn ambitie om te blijven leren en groeien, ik zit hier goed op mijn plek.